jubileum-boek

 

burgemeester-cazemier Met deze publicatie geven de Ootmarsumse Boerendansers een unieke blik in het rijke verleden van deze folkloristische dansgroep. Een boek dat het 75 jarig bestaan van de dans-groep luister bij zet. De Ootmarsumse Boerendansers laten in dit boek zien dat er vanaf 1936 tot op de dag van vandaag een directe lijn loopt en dat de vereniging nog net zo bloeit als in eerdere decennia. Maar met dit boek wordt ook duidelijk gemaakt dat de Boerendansers niet weg te denken zijn uit Ootmarsum. Dat Siepelmarkten of historische herdenkingen niet kunnen slagen zonder de aanwezigheid van de Boerendansers. En dat de dansgroep één van de kenmerkende elementen is die Ootmarsum maken tot wat het Is; de toeristische parel van noordoost Twente.

allend bij de Boerendansers is dat men in al die jaren heel sterk de nadruk heeft gelegd op het behoud van authenticiteit. Kostuums, dansen, gebruiken en attributen zijn streekeigen en cultuur-historisch verantwoord. De vereniging streeft er naar om met zijn optredens het Twentse verleden te laten herleven in al zijn facetten, zonder daarbij concessies te doen. Ik denk dat het dit aspect is dat door de vele toeschouwers juist zo wordt gewaardeerd. Een optreden van de Boerendansers neemt die toeschouwers mee terug in de tijd.

Zij laten zien met hoeveel aandacht en gevoel voor traditie In voorbije eeuwen op het platteland van Twente feesten en hoogtijdagen werden gevierd. En hoe hiervan het goede leven werd genoten.

De boerendansers van Ootmarsum genieten tijdens en na (!) hun optredens ook van dat goede leven. En dat al 75 jaar. Dat is een hartelijke felicitatie meer dan waard. De lezer van dit boek zal die sfeer bij lezing zeker proeven. Ik wens U als lezer dan ook veel leesplezier toe.

mr R.S. Cazemier burgemeester van Dinkelland


April 2011


Verkoopadressen van het Jubileumboek:

 

Brummelhuis Sigarenspeciaalzaak

Grotestraat 15

7631 BT Ootmarsum

Telefoon 0541-292723

 

Johannink Uw Warenhuis

Dwarsstraat 3

7631 ES Ootmarsum

Telefoon 0541-291265

 

VVV Ootmarsum

Markt 9

7631 BW Ootmarsum

Telefoon 0541-291214

 

 

Advies verkoopprijs jubileumboek in de winkel is € 19,95

ccinc facebook ccinc youtube

 

169087
Vandaag54
Gisteren53
Deze week361
Deze maand361
Alles169087

Volgende optreden

Geen evenementen

Foto's van nu

bd_nu_17.jpg

Foto's van toen

bd_oud_017.jpg